Loading...

BLOG

Tavsiyeler | Bilgiler | Konular | Sorular | Cevaplar

WEB TASARIMI NEDEN ÖNEMLİ

Her hangi bir konuda bilgiye ihtiyacınız olduğunu düşünün. İnsanların büyük çoğunluğu hemen telefonu yada bilgisayarı aracılığı ile Google'a girerek merka ettikleri ve bilgiye ihtiyaç duydukları konu ile ilgili arama yapalar. Arama sonuçları sıralandığında karşılarına gelen web sitelerini ziyaret etmeye başlarlar. Girdikleri siteler arasında istemli yada istemsiz bir değerlendirme yaparlar. Siteleri kullanımı kolay veya zor, tasarımı güzel veya değil olarak tanımlarlar. Kullanımı kolay olarak tanımlanan sitelerin ortak özelliği, aradığınız bilgiye en kısa sürede ulaştığınız, bölümler ve sayfalar arasında rahatça gezinebildiğiniz siteler yer almaktadır. Ziyaretçiler aradıkları bilgiye kısa sürede ulaşamazlarsa hemen siteyi terk ederek başka bir siteye yönelirler.

İşte web tasarımının önemi burada ortaya çıkıyor. İyi bir web tasarımı, etkileyici göreselliğin ve uyumun yanında, siteyi ziyaret edenlere doğru bilgiyi zorlanmadan bulabilmelerini sağlamalıdır. Bir firma sitesinde ise iyi bir web tasarımının ziyaretçileri satın almaya veya iletişime geçmeye yönlendirmesi gerekmektedir.

İyi bir site tasarımında olması gerekenler ve web tasarımı nasıl olmalı başlıklar altında inceleyelim.

Estetik

Bir şey çok açıktır, web sitesi iyi görünmelidir. Fakat akılda tutulması gereken şey ise sadece görsellik ve estetik görünüm uğruna kullanışlılıktan vazgeçmemek gerektiğidir. Burada kastedilen estetik görünüm siteyi ziyaret edenlere vermek istediğimiz bilgiyi estetik bir uyum içinde sunmaktır. Görüntüler renkler ve şekiller ziyaretçiyi eyleme yöneltmeli ve harekete geçirmelidir. İyi bir tasarım web sitesi ziyaretçilerinde güven duygusu sağlamalı ve iletişim veya satın alma için harekete geçirmelidir.

Yerleşim

Web sitesi ev gibidir, Bir evde bulunan odalar, eşyalar ve kapılar nasıl bir mantık çerçevesi içerisinde ise web sitesi de buna benzer bir mantık çerçevesinde yapılandırılmalıdır. Ziyaretçiler web sitesinde aradıklarını kolayca bulabilmelerine yardımcı olmak için mantıksal bir yerleşim yapılmalıdır. Site navigasyonunun, her sayfada mantıklı ve tutarlı bir yerde olması gerekir. Ana içeriğin veya ikincil içeriklerin boyutları ve yerleri düzen içerisinde olmalı, ziyaretçi neyin daha önemli olduğunu anlamalıdır. Bir sayfada yer alan her şeyin bir amacı olması gerekir ve web sitesi bu amaca göre organize edilmelidir. 

Görsel Etkileşim

İnternet görsel bir ortamdır ve bu görselliği aşırıya kaçmadan web sitesinde kullanmak ve ziyaretçilere sunmak gerekmektedir. Bu nedenle web sitesi içeriğinde yer alan yazıları destekleyen resimler ve slideshowlar kullanmak, videolar yayınlamak görsel etkileşimi arttıracak unsurlardır. Ziyaretçiler web sitesinin vermek istediği mesajı bu görsel materyaller sayesinde daha kolay ve akılda kalıcı bir şekilde almaktadır.

Organizasyon

Bir web sitesinin tasarlanma amacı, güven vermek, ziyaretçiyi sitede tutmak, ihtiyacı olan bilgiyi başka sitelere gitmeden vermek ve ziyaretçiyi satın alma gibi bir eyleme yönlendirmektir. Bu amaçları gerçekleştirmek için web sitesi tasarımını yukarıdaki maddelerin hepsi belirli bir organizasyon içinde kullanılmalıdır.

 

KATEGORİLER
Denizli Web Tasarım Firması
KURUMSAL

Denizli Web Tasarım, Denizli Web Tasarım Firması, Denizli Logo Tasarım, Web Tasarım firması

Hakkımızda →

BİZE ULAŞIN
Değirmenönü Mh. Mimar Sinan Cd.
1546 Sk. No:3/2 DENİZLİ
+90 (258) 241 40 22
+90 (543) 944 95 94
BİZİ TAKİP EDİN