Loading...

BLOG

Tavsiyeler | Bilgiler | Konular | Sorular | Cevaplar

MOBİL UYUMLU SİTE TASARIMI

Bir çok kişi mobil uyumluluk ile mobil uygulamayı birbiriyle karıştırmaktadır. Günümüzde artık bir standart haline gelmeye başlayan mobil uyumlu web tasarımı en çok merak edilen konulardan bir tanesidir. Bu yazıda mobil uyumlu bir sitenin temelde nasıl olması gerektiğini anlatacağız. Mobil uyumlu web siteleri ile ilgili bildiğimiz şeyler yeterince doğru mu? Mobil uyumlu siteden ne anlamalıyız?

Mobil Uyumlu Site Tasarımı Nedir, Ne Değildir? 

Mobil uyumlu site sadece tek bir mobil ekranda sorunsuz açılan web sitesi değildir. Mobil uyumlu site tasarımı yapılırken, cep telefonu, tablet ve bilgisayar gibi tüm cihazların ekranlarında, farklı ekran çözünürlüklerinde sorunsuz açılabilmelidir.  

Mobil uyumlu site tasarımı, cep telefonlarında ya da tabletlerde sadece görüntülenebilen site değildir. Mobil cihazlarda sorunsuzca dolaşılabilen sitelerdir. Bundan kasıt, ziyaretçinin web sayfasında yer alan yazı, resim, menüye veya linklere, büyütmeye, sağa sola kaydırmaya gerek duymaksızın rahatça gezebilmesidir.

Mobil uyumlu olarak tasarlanan bir site tüm web sayfası içeriğini olduğu gibi yansıtan web sitesi değildir. Mobil uyumlu site içeriği ile de mobile uygun bir içerik sunar ve kullanıcı odaklıdır. Örneğin mobil uyumlu tasarımda site içeriğinde yer alan bazı alanlar, mobil cihazda görüntülenmeyebilir veya tersi sadece mobil cihazlarda bazı alanlar görüntülenebilir. Yani istediğimiz bir resmi sadece bilgisayarda gösterebilir, mobil cihazlarda göstermeyebilirsiniz. Bu özellik bize mobil cihazda görüntülenmesi zor yada gereksiz alanları gizlememizi ve ziyaretçinin sitenizi daha kolay gezinebilmesini sağlamaktadır.

Mobil uyumlu site grafikleri özel olarak tasarlanıp optimize edilir bu sebeple web sitesi mobil cihazlarda hızlı açılır.

Yazı büyüklüğü okunamayacak kadar küçük ya da büyük olmaz. Mobil cihazlarda, tipografi ve font büyüklüğü mobil cihazlara özel olarak tasarlanmaktadır.

Resim boyutları mobil cihazlarda daha rahat görüntülenebilecek şekilde optimize edilmiştir.

KATEGORİLER
Denizli Web Tasarım Firması
KURUMSAL

Denizli Web Tasarım, Denizli Web Tasarım Firması, Denizli Logo Tasarım, Web Tasarım firması

Hakkımızda →

BİZE ULAŞIN
Değirmenönü Mh. Mimar Sinan Cd.
1546 Sk. No:3/2 DENİZLİ
+90 (258) 241 40 22
+90 (543) 944 95 94
BİZİ TAKİP EDİN