Loading...

BLOG

Tavsiyeler | Bilgiler | Konular | Sorular | Cevaplar

LOGO TASARIMI NEDEN ÖNEMLİ

Bir firmanın veya markanın kurumsal kimliğinin en önemli ögelerinden birisi logodur, "Doğru tasarlanmış bir logo ile rakiplerden ayrışmak çok daha kolay olmaktadır. Logo tasarımı, amblem tasarımı veya arma tasarımı bazen çok basit bazen çok zor, bazen sıfır maliyetle bazende milyon dolarlara mal olmaktadır. 

Garfik Logo Tasarımı'nda yaratıcılık, sanatsal bir bakış açısı, müşteri talebi ve hedeflenecek kitle oldukça önemlidir. Başarılı bir logo tasarımı bu bileşenlerin profesyonelce bir araya getirilmesi ile oluşmaktadır. Firma adınızın veya markanızın sadece yazı ile belirtilmesi yerine görsel olarak sembol ve renklerle desteklenmesi akılda kalıcılığı çok daha fazla sağlamaktadır.

Tanınmış firmaların veya markaların logolarında kullandığı semboller, firmanın veya markanın ismini görmeye gerek bile kalmadan, hemen firmayı veya markayı anımsatmaktadır. Logonun gücü, bu anımsamaya neden olup hemen hatırlanabilir olmasındadır. Örneğin Mercedes'in logosu gibi. Logolar firmaların imzası gibidir bu sebeple özgün olmaları gerekir. Dünyaca ünlü marka ve logoların ortak özelliklerini incelendiğimizde “sade, genelde iki renkli, anlaşılır, sektöre uygun, kısa ve öz” olduklarını söyleyebiliriz.

Logoda kullanılan renkler de pazarlamada önemli bir işleve sahiptir. Sektöre ve işe uygun renklerin ve sembollerin seçimi çok önemlidir. Her sektörün kendine has renkleri, tarzı veya sembolleri vardır. Güçlü bir imaj oluşturmanın ilk adımı logo tasarımı ile başlamaktadır. Yanlış renk, figür ve isim seçimi ise uzun vadede logonuzu değiştirmek zorunda bırakabilir ki logo değişimi çok pahalıya malolmaktadır. Örneğin ülkemizden “Arçelik” yeni logosu ile ilgili değişimin 4 milyon dolardan daha fazlaya malolduğu açıklamıştı. En son dünyanın en büyük markalarından “Microsoft” logosunu değiştirmiştir ve dünyanın her ülkesinde bu değişimin ne kadar pahalıya malolacağı ise henüz netleşmemiştir.

İyi tasarlanmış, doğru renklerin ve şekillerin kullanıldığı akılda kalıcı bir logo rekabette avantaj kazandırmaktadır. 

Yeni bir firma kuruyorsanız, yeni bir marka oluşturuyorsanız veya kullandığınız logoda değişiklik yapmak istiyorsanız mutlaka bu konuda uzman bir firmadan yardım almalısınız. Aklınızdaki logoyu gerçeğe dönüştürmek için bize ulaşın.

KATEGORİLER
Denizli Web Tasarım Firması
KURUMSAL

Denizli Web Tasarım, Denizli Web Tasarım Firması, Denizli Logo Tasarım, Web Tasarım firması

Hakkımızda →

BİZE ULAŞIN
Değirmenönü Mh. Mimar Sinan Cd.
1546 Sk. No:3/2 DENİZLİ
+90 (258) 241 40 22
+90 (543) 944 95 94
BİZİ TAKİP EDİN